Om oss

Les mer om OptoSense AS sin historie og om viktige milepæler i firmaets utvikling.

OptoSense AS er en teknologibedrift med store ambisjoner. Bedriften utvikler og markedsfører mikro-optiske gass sensorer basert på en unik og patentert teknologi. Selskapet er lokalisert sentralt på Ensjø i Oslo og er eid av såkornfondene ProVenture og Alliance Venture samt SINTEF og de ansatte. Vi er et norsk teknologiselskap med høye ambisjoner og kompetente og innovative medarbeidere.

Produktene som er i salg måler luftkvalitet for å sikre et godt inneklima med minimal bruk av energi. Teknologien er også demonstrert innen industrielle og medisinske anvendelser.

I mars 2010 lanserte vi markedets minste og enkleste VAV regulator for direkte spjeldstyring m.m.

I september 2009 lanserte OptoSense de første giverene for behovsstyrt ventilasjon (CO2 og temperatur).

I juni 2008 demonstrerte vi måling av 5 ulike anestesigasser med HoloChip teknologien i et prosjekt støttet av Forskningsrådet.

I juni 2007 ble Optosense AS tilført kapital ved at såkornfondene ProVenture Seed AS og Alliance Venture samt SINTEF kom inn som eiere.

I mai 2007 ble OptoSense tildelt AMA SENSOR Innovation Award sammen med Tomra Systems ASA og SINTEF.

OptoSense startet opp i 1998, og var i de første årene et utviklings- og konsulentselskap. Selskapet har alle rettigheter til måling av gasser basert på HoloChip teknologien ble i utviklet på SINTEF IKT i Oslo.

Produktene som er i salg måler luftkvalitet for å sikre et godt inneklima med minimal bruk av energi. Teknologien er også demonstrert innen industrielle og medisinske anvendelser.

New hologramDen unike og patenterte HoloChip teknologien fyller gapet mellom filterbaserte sensorer og spektrometre med nøyaktige og stabile målinger fra en enkel og billig enhet.

  • Flere gasser til samme kostnad som en.
  • Kompakt, lett og energieffektiv
  • Stor fleksibilitet i spektral og optisk design
  • Flere tilgjengelige produksjonsmetoder
  • Lav kostnad i masseproduksjon
  • Bevist nøyaktighet og langtidstabilitet