CO2 og temperaturgiver for LONworks

August 28, 2013  |   Posted by :   |   Nyheter   |   Comments Off»

Kongsberg ELON AS har utviklet en CO2 og temperaturgiver for LONworks basert på sensormoduler fra OptoSense AS.
Produktene er tilgjengelige bl.a. fra SAAS Prosjekt AS og installeres nå bl.a. i forbindelse med totalrenovering av Verkstedhallen, Stranden 3, Aker Brygge.

OptoSense er et norsk selskap som sammen med Sintef har utviklet og patentert mikro-optiske sensorer for deteksjon og måling av gasser.
Sensorer fra OptoSense gir absolutte og uavhengige målinger gjennom hele levetiden, uten spesielle oppsett eller kalibreringsrutiner. Sensoren kan derfor installeres i enhver type bygning selv om den er i bruk 24 timer i døgnet og 7 dager i uka. Andre sensorer eller mer indirekte metoder for styring (som tid, bevegelse, luftmengde) kan raskt medføre at spareforsøk stoppes av klager på opplevde endringer.
E-LON er en ledende utvikler og leverandør av produkter for LONworks i det norske markedet. LONworks-nettverk platformen er en kraftfull og fleksibel løsning for dagens avanserte byggautomasjonsnettverk. Det er grunnlaget for et åpent og uavhengig system hvor produkter og løsninger fra verdens ledende selskaper kan bringes sammen i en enkel og “rett frem” integrasjon.
«Ved å integrere de unike sensorene fra OptoSense i et LONworks nettverk får man en svært fleksibel løsning som gjør det mulig å ta ut ytterligere energigevinster uten at dette går på bekostning av luftkvalitet.» sier Pål Hanssen i SAAS Prosjekt AS.
For ytterligere informasjon og kommentarer kontakt:
Paul-Egil Eidem, Kongsberg Elon AS, eidem@e-lon.no, +47 922 31 129
Pål Hanssen, Saas Prosjekt AS, pal@saasprosjekt.no, +47 900 78 338
Terje Hanserud, OptoSense AS, terje.hanserud@optosense.no, +47 922 35 763


Related Posts

There is no related post.

Comments are closed.